2. 12. 2017.

Bombice sa malinama

 Sezona praznika nam se primiče i ja sam rešila da sa vama podelim nekoliko recepata za slatkiše koji se ove godine mogu naći kod i vas na prazničnoj trpezi. Recept za ove bombice sam dobila davno od jedne divne žene kod koje sam stanovala još kao student. Od tada su ove divne bombice neizostavne među našim slavskim kolačima. Jednostavne su za napraviti, a jako su dekorativne.
Kolač može biti i posan i mrsan, onako kako vama odgovara.




SASTOJCI:


  • 350 gr šećera
  • 15 kašika vode
  • 150 gr mlevenog keksa, najbolje plazme
  • 100 gr mlevenog lešnika
  • 80 gr čokolade
  • 85 gr margarina, maslaca
  • oko 30 kom zaledjenih malina
GLAZURA
  • 100 gr crne ili bele čokolade po želji
  • 3 kašike ulja



PRIPREMA:

Ušpinovati šećer sa vodom, paziti da se ne prešpinuje kako se masa ne bi drobila. U ušpinovan šećer dodati margarin, keks, lešnike i čokoladu. Ostaviti da se masa prohladi.
Dok je jos masa topla oblikovati bombice, tako da unutar svake bude po jedna malina. Poželjno je da maline budu zaledjene jer će se tako najlakse oblikovati bombice oko njih. Mogu biti i sveže, ali nikako odledjene.



Bombice staviti u frižider da se stegnu. Gornje polovine premazati glazurom od čokolade po želji. Najbolje je da bombice držite u frižideru do služenja.
Prijatno, čitamo se uskoro sa novim receptima! 

Нема коментара:

Постави коментар