10.02.2018.

Lešnik srca / Hazelnut hearts

Za danas sam vam pripremila jedan recept u obliku srca. Mislim da bi se svako obradovao ukoliko bi dobio paketić sa ovim finim kolačićima kao znak ljubavi. Ukoliko slavite Dan zaljubljenih evo ideje kako da obradujete vama dragu osobu. Ukoliko ne slavite, evo finog recepta u kome možete uživati bilo kada. Ovi keksići takođe mogu biti i posni, pa vam mogu dobro doći u vreme posta ili za posnu slavu.


Sastojci:

Za testo: 

180 gr maslaca (margarina*)
 100 gr prah šećera
100gr mlevenih pečenih lešnika
200 gr brašna

Fil (prva opcija):
125 gr maslaca (margarina*)
10 kašila prah šećera
2 štangle čokolade
3 kašike mlevenih pečenih lešnika

Fil (druga opcija):
200ml slatke pavlake
100 gr čokolade
2 kašike meda
3 kašike mlevenih pečenih lešnika

Još:
100 gr čokolade za glazuru
3 kašike ulja


Postupak:

TESTO:

Penasto umutitit maslac (margarin), koji je prethodno dostigao sobnu temperaturu. Tome dodati prah šećer, zatim lešnike i brašno. Masu umesiti tako da se dobije homogeno testo.
Dobijenu masu razoklagijati, modlom u obliku srca vaditi kolačiće i slagati ih u pleh na pek papir.
Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.

FIL (prva opcija): 

Penasto umutite maslac (margarin) koji je dostigao sobnu temperaturu, tome dodajte prah šećer, istopljenu čokoladu i lešnike.

FIL (druga opcija):

Zagrejte slatku pavlaku ali vodite računa da ne provri, u to dodajte čokoladu i med i mešajte da se masa izjednači. Ostavite da se ohladi. Kada masa bude hladna, umutite je sa mikserom par minuta. U to dodajte mleveni lešnik.

Ohladjene keksiće spajajte sa filom. Preko stavite glazuru od čokolade.


NAPOMENA:

* U keksićima možete koristiti maslac ili margarin. Naravno, nema tu dileme šta je lepše i ukusnije. Ali ukoliko vam treba posna varijanta moraćete koristiti margarin.

Koji ćete fil praviti zavisi od vašeg izbora. Meni su lepa oba, mada drugome dajem blagu prednost. 
Uživajte u ovim keksićima, uz šolju kafe, čaja i u dobrom društvu.
Prijatno, do sledećeg čitanja! 





Нема коментара:

Постави коментар