3. 2. 2018.

Tapioka sa šumskm voćem

Za ovaj kišan i hladan dan sam vam pripremila jedan jednostavan i brz recept. Tapioku sam počela koristiti pre desetak godina. Već pri prvom susretu sa tapiokom ljubav se rodila.  Obožavam što je neutralnog ukusa pa se može kombinovati sa raznim prelivima i aromama. Puno ideja imam kako bi se sve mogla pripremiti.
Za početak delim sa vama ovaj recept sa šumskim voćem, a sigurna sam da će ih u budućnosti biti još.


SASTOJCI:
750 ml mleka
100 gr tapioke srednje veličine zrna
3 kašike meda ili 80 gr šećera
aroma vanile ili 2 kesice vanil šećera


ZA VOĆNI FIL:
250 gr šumskog voća
2 kesice vanil šećera
3 kašike šećera

JOŠ:
 Čololada ili čokoladne mrvice za dekoraciju


POSTUPAK PRIPREME:


U dublju šerpu savite mleko, vanilu, šećer (ili med) i tapioku i ostavite da tako odstoji minimum 15 minuta, može i duže.
U drugu šerpu stavite šumsko voće, vanilu i šećer, pa sve zajedno kuvajte dok ne dobijete kašastu teksturu.
Kada je tapioka odstojala u mleku stavite na šporet i kuvajte uz mešanje dok zrnca ne postanu providna. Za to vam otprilike treba oko 15-20min. 
U svaku čašu na dno stavite deo voćnog fila, a preko stavite puding od tapioke.
Po želji ukrasite čokoladom ili čokoladnim mrvicama.



Poslužite toplu ili ohlađenu, podjednako je ukusna! Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар