15. 12. 2020.

Posna kesten torta

Uvek mi nedostaje recept za neku finu posnu tortu. Kesten se savršeno uklapa u ovo praznično vreme, a ukus, ukus je kao neki fini mus od kestena.


 

SASTOJCI

Pakovanje gotovih posnih čokoladnih kora (4 kore)
Ukoliko želite možete i sami napraviti kore po sledećem receptu:
500 gr brašna, 170 gr prah šećera, 3 kašike kakaoa, 170 gr margarina, 9 kašika vode i jedan prašak za pecivo
Fil: 500ml posne slatke pavlake, 150 gr prah šećera, 500 gr kesten pirea, 2 pune kašike badem putera
Još: 200 gr posnog šlaga, 300 ml kisele vode.




POSTUPAK

Kore:
Ukoliko radite kore sami, pomešajte sve suve sastojeke, u suve sastojke dodajte vodu i zamesite da dobijete glatko testo. Dobijeno testo podelite na 4 jednaka dela. Između dva parčeta pek papira rastanjte tanko na dimenzije 30x20cm. Pecite na prevrnutom plehu, na pek papiru, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-8 minuta. Budite nažni sa korama, kore su nežne i prhke, vodite računa da vam ne pregore.

Fil: 
Umitite slatku pavlaku, posebno miskerom umutiti prah šećer, kesten pire i badem puter. U umućen kesten prire dodatavti slatku pavlaku, kašiku po kašiku i mutiti dok se masa ne ujednači. 



Posebno umutiti posni šlaga sa kiselom vodom. 
Filovati: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag..
Pre služenja dobro rashladiti.

Нема коментара:

Постави коментар