23. 12. 2019.

Posna čoko plazma torta

Danas vam donosim recept za jednu posnu tortu. Jako je fina, sočna i kremasta, sa filom od čokolade i ukusom plazme. Idealna za slavlja u vreme posta.




Potrebno:


Kore:


400 ml kisele vode, 
300 gr brašna, 
180 gr mlevenih oraha, 
300 gr šećera, 
200 ml ulja, 
4 kašike kakaoa, 
8 kašika mlevene posne plazme 
 jedan prašak za pecivo

Fil:
600 ml posne slatke pavlake, 
300 gr čokolade, 
200 gr mlevenih oraha,
200 gr mlevene posne plazme

Još:
200 gr posnog šlaga i 300 ml kisele vode, 
oko 100 gr mlevene plazme i čokoladne mrvice.






Postupak:

Kore: Količina je dovoljna za 4 kore koje ćete peći u plehu prečnika 28cm.
U duljoj činiji izmešajte sve suve sastojke za kore, u to dodati sve tečne sastojke. Izmešajte masu da bude homogena. Smesu podeliti na 4 dela i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora lagano ne odvoji od ivice zida, oko 20 min zavisno od rerne.
Možete peći i dve kore pa ih podeliti da dobijete četiri.

Fil: Zagrejati slatku pavlaku u nju dodati seckanu čokoladu, mešati dok se masa ne izjednači. Dobijenu smesu ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Kada se smesa ohladi, umutiti je mikserom i u to dodati mlevene orahe i plazmu.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Filovati: Kora - fil- šlag - posuti mlevenom plazmom i čokoladnim mrvicama i tako do kraja. Ukrasiti po želji.



2 коментара:

  1. Pozdrav, koju posnu slatku pavlaku koristite?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, jedina posna slatka pavlaka koju sam ja našla na našem tržištu je Monna Liza, ima da se nadje u Metro cash and carry prodavnicama, ali i po nekim zdravim hranama. Sve ostale imaju mlečne proteine u sebi iako su slatke pavlake na biljnoj osnovi. Ukoliko imate još neko pitanje slobodno pitajte.

      Избриши