Danas vam donosim recept za jednu posnu tortu. Jako je fina, sočna i kremasta, sa filom od čokolade i ukusom plazme. Idealna za slavlja u vreme posta.
Postupak:
Kore: Količina je dovoljna za 4 kore koje ćete peći u plehu prečnika 28cm.
U duljoj činiji izmešajte sve suve sastojke za kore, u to dodati sve tečne sastojke. Izmešajte masu da bude homogena. Smesu podeliti na 4 dela i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora lagano ne odvoji od ivice zida, oko 20 min zavisno od rerne.
Možete peći i dve kore pa ih podeliti da dobijete četiri.
Fil: Zagrejati slatku pavlaku u nju dodati seckanu čokoladu, mešati dok se masa ne izjednači. Dobijenu smesu ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Kada se smesa ohladi, umutiti je mikserom i u to dodati mlevene orahe i plazmu.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Filovati: Kora - fil- šlag - posuti mlevenom plazmom i čokoladnim mrvicama i tako do kraja. Ukrasiti po želji.
Potrebno:
Kore:
400 ml kisele vode,
300 gr brašna,
180 gr mlevenih oraha,
300 gr šećera,
200 ml ulja,
4 kašike kakaoa,
8 kašika mlevene posne plazme
jedan prašak za pecivo
Fil:
600 ml posne slatke pavlake,
300 gr čokolade,
200 gr mlevenih oraha,
200 gr mlevene posne plazme
Još:
200 gr posnog šlaga i 300 ml kisele vode,
oko 100 gr mlevene plazme i čokoladne mrvice.
Postupak:
Kore: Količina je dovoljna za 4 kore koje ćete peći u plehu prečnika 28cm.
U duljoj činiji izmešajte sve suve sastojke za kore, u to dodati sve tečne sastojke. Izmešajte masu da bude homogena. Smesu podeliti na 4 dela i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora lagano ne odvoji od ivice zida, oko 20 min zavisno od rerne.
Možete peći i dve kore pa ih podeliti da dobijete četiri.
Fil: Zagrejati slatku pavlaku u nju dodati seckanu čokoladu, mešati dok se masa ne izjednači. Dobijenu smesu ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Kada se smesa ohladi, umutiti je mikserom i u to dodati mlevene orahe i plazmu.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Filovati: Kora - fil- šlag - posuti mlevenom plazmom i čokoladnim mrvicama i tako do kraja. Ukrasiti po želji.
Pozdrav, koju posnu slatku pavlaku koristite?
ОдговориИзбришиPozdrav, jedina posna slatka pavlaka koju sam ja našla na našem tržištu je Monna Liza, ima da se nadje u Metro cash and carry prodavnicama, ali i po nekim zdravim hranama. Sve ostale imaju mlečne proteine u sebi iako su slatke pavlake na biljnoj osnovi. Ukoliko imate još neko pitanje slobodno pitajte.
Избриши