Jako dekorativni i fini zalogaji. U njima su uklopljeni ukusi badema, vanile i pomorandže.
Svake godine pre slave pravimo spisak kolača koje ćemo praviti. Ove godine ovi fini kolačići nisu se našli na našoj slavskoj tacni sa kolačima, a tako su fini i dekorativni, da sam imala želju napisati recept za njih i na ovom blogu iako su slike još od prošle godine.
Svake godine pre slave pravimo spisak kolača koje ćemo praviti. Ove godine ovi fini kolačići nisu se našli na našoj slavskoj tacni sa kolačima, a tako su fini i dekorativni, da sam imala želju napisati recept za njih i na ovom blogu iako su slike još od prošle godine.
Recept:
Potrebno:
- oko 30 kom jestivih korpica
Fil: 1
- 200 gr badema
- 150 gr prah šećera
- sok od jedne veće pomorandže
Fil: 2
- 400 ml mleka
- 4 kašike kristal šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 125 gr malsaca
- 2 kašike prah šećera
- aroma vanile
Još
- 80 gr čokolade
-
2 kašike
uljaPostupak:
Bademe pre svega fino ogulite i zapecite u rerni da blago porumene i puste aromu. Ohladite ih pa ih fino sameljite.Fino mlevene bademe pomešajte sa prah šećerom, pa dodajte u to postepeno sok od pomorandže. Masu mesite rukama dok ne dobijete finu mekanu masu.Zavisno od toga kakva vam je pomorandža trebaće vam manje ili više soka. Bitno je da dobijete finu ujednačenu masu.Masu od badema rasporedite na onoliko delova koliko imate korpica. U svaku korpicu na dno stavite masu od badema, pa lagano prstima rasporedite prema ivicama, kao da oblažete korpicu bademom.200 ml mleka i kristal šećer stavite u šerpu i na šporet da provri. U preostalo mleko rastvorite puding, pa kada mleko provri sjedinite sa mlekom. Mešajte dok se masa ne zgusne.Ostavite da se masa ohladi.
Umutite penasto maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju dodajte aromu vanile.
Dobijenim fil sipajte u veći špric, kao za tulumbe, pa time punite korpice.
Napunjene korpice prelijte čokoladom otopljenom na pari sa dve kašike ulja.Napomena:
* korpice su ukusa kao oblande. Imaju da se kupe u prodavnicama zdrave hrane ili u većim marketima.
* Ovaj kolač možete praviti i u posnoj varijanti, umesto mleka stavite 400 ml vode i 3 kašike biljnog mleka u prahu ili koristite gotovo sojino, palmino ili kokosovo mleko.
Ove na slici su posne i jako su fine. :)
Zdravo Boby,
ОдговориИзбришиkako mi je milo sto si pronasla moj blogic, a na taj nacin i ja tvoj...
Mnogo me to veseli :-)... U buduce necu propustiti nista sto izadje iz tvoje kuhinjice...
Ove korpice izgledaju fantasticno, samo ne znam gdje ih nabaviti, jednom sa obisla cijelo Sarajevo, no neuspjesno...
Hvala ti na javljanju i veliki pozdrav ti saljem,
Edina.
Draga Edina mislim da sam korpice videla u FIS-u ili Bingu, da imaju da se kupe. U Srbiji ih ima u prodavnicama zdrave hrane, koštaju otprilike 10kom za 1 eur.
ИзбришиHvala ti puno na lepim rečima
Skroz su slatke, evo stavila sam ih odmah u omiljeni folder za probu na Pinterestu, tako cu uvek moci da ih nadjem.:)))
ОдговориИзбришиHvala puno draga Lana!
ИзбришиZaista fenomenalan i dekorativan slatkiš. Korpice nisam vidjala do sada, ali cu ih rado potraziti:)
ОдговориИзбришиDraga Nataša, hvala ti! Korpice imaju da se kupe u prodavnicama zdrave hrane ili u bolje snabdevenim marketima.
ИзбришиBas su medene, punjenje od badema mi se posebno svidja :)
ОдговориИзбришиKorpica nema ovamo, ali vec bi se nekako snasla da ih napravim ;)
Mislim da bi bile jako fine i sa nekim korpicama od prhkog testa. Hvala ti!
ИзбришиKorpice su me oduševile, svaka čast :)
ОдговориИзбриши